Com donar de baixa o crear un compte commemoratiu a Facebook? 

En primer lloc, Facebook ofereix la possibilitat de que l’usuari indiqui si vol que el seu compte es converteixi en un compte commemoratiu o que l’eliminin permanentment en cas de defunció. 

Un compte commemoratiu el pot administrar un contacte a qui el propietari del compte li deixi llegat. Si no s’ha seleccionat prèviament, ningú podrà encarregar-se de la gestió del compte.

Per convertir el compte en commemoratiu Facebook et demanarà:

  • Nom de la víctima
  • Data de defunció
  • Opcional: certificat de defunció.

 

Facebook et permet, també, d’eliminar el compte  de la persona. 

Per fer-ho hauran de verificar que ets un familiar proper o una persona molt propera al propietaria del compte. Se’n asseguren mitjançant algun document oficial (per exemple un poder notarial) i et sol·liciten un obituari, esquela o certificat de defunció.

Això sí, el mateix Facebook demana que només deixis visibles les dades imprescindibles per a preservar la intimitat i la llei de protecció de dades.

Amb tota aquesta informació recopilada has d’enviar la sol·licitud a Facebook a través del formulari Sol·licitud especial per compte d’una persona morta (https://www.facebook.com/help/contact/228813257197480)

 

Eliminar de Facebook a una persona morta sense saber les contrasenyes

https://www.facebook.com/help/contact/228813257197480/?ref=u2u

Existeix a més un formulari per a sol·licitar l’eliminació del compte d’una persona morta. La xarxa social accepta al seu torn sol·licituds especials dels  anomenats «comptes commemoratius». Facebook ens adverteix que hem de tenir paciència durant el procés i ens avisa que no poden facilitar a «ningú» la informació d’inici de sessió de comptes per a protegir la privacitat de les persones.

Com sol·licito que s’elimini el compte de Facebook d’un familiar mort?

https://www.facebook.com/help/1518259735093203?helpref=search

Per eliminar el compte del teu ésser estimat a Facebook, et caldrà proporcionar certa documentació per a verificar que és un familiar proper o  una persona molt propera al propietari del compte. La forma més ràpida de tramitar la sol·licitud és enviar una còpia escanejada o una foto de l’acta de defunció del propietari del compte. Si no posseïm l’acta de defunció, caldrà proporcionar un document que acrediti que podem representar la persona morta i un document que verifiqui la seva mort. Els documents que admet Facebook per acreditar que podem representar el propietari del compte són:

  • Poder notarial
  • Certificat de naixement
  • testament
  • Declaració de béns

Els documents que podem enviar per a verificar la mort del propietari del compte són:

  • obituari
  • esquela

La informació del document que proporcionem ha de coincidir amb la del compte del propietari. A l’enviar la documentació, recorda tapar qualsevol informació personal no necessària per atendre la teva sol·licitud (per exemple, el nom de la Seguretat Social). Amb la documentació requerida, hem d’enviar la sol·licitud.

Com sol·licito el contingut del compte de Facebook d’una persona morta?

https://www.facebook.com/help/contact/39803606027524

Compte commemoratiu a Facebook

Quan un compte es converteix en commemoratiu, el contingut que va compartir la persona (per exemple, fotos o publicacions) es queda a Facebook i serà visible pel públic amb el s’hagués compartit.

Poques vegades tenen en compte les sol·licituds de més informació o contingut del compte. Haurem de facilitar a Facebook un document que provi que som un representant autoritzat (per exemple, un familiar) i una ordre judicial.

Facebook ens adverteix que enviar una sol·licitud o emplenar la documentació necessària no garanteix que puguin facilitar-te el contingut del compte de la persona morta. 

Qualsevol altre dubte que vulguis resoldre sobre aquestes qüestions també serà atesa en forma de pregunta lliure a la secció Ajuda de Facebook.

https://www.facebook.com/help/103897939701143